Smaltované pekáče

09.01.2018

Velmi dlouhou tradici si v našich kuchyních udržují poctivé smaltované pekáče. Jak by taky ne, vždyť se jedná o desítky a desítky let používaný produkt, pro jehož nezničitelnost si jej oblíbila většina českých hospodyněk.

Velkou výhodou u smaltovaných pekáčů zůstává, že do něj můžete absolutně libovolným předmětem.To znamená nerezem, dřevem, teflonem, ba dokonce i když si v pekáči spokojeně pokrájíte nožem Vaší oblíbenou buchtu či pečínku, ani tehdy se mu nic nestane. Smalt, který je na pekáči nanesen a poté vypálen v peci na 800 stupňů  je tvrdý téměř jako sklo, tudíž žádnému předmětu nedovolí, aby jej poničil. Všichni z vás jistě uvítají, že smaltované pekáče se dají umývat v myčce na nádobí, není totiž nad to ho vytáhnout z myčky jako nový, když se nám tu a tam něco podaří připéci.
 
Smaltované pekáče se dají používat do všech typů trub, včetně té na tuhá paliva, přesně takové, jakou měla Vaše babička.
 
Zpět