Vážení zákazníci, z důvodu dovolené od 1.7. do 10.7. 2022 budou objednávky expedovány až v termínu po 10.7.

5 důvodů proč si koupit smaltované nádobí

Když se začnete rozhodovat, že by byl čas na pořízení svého prvního nádobí a nebo když už nádobí máte, ale dosluhuje vám, tak začnete tápat a pátrat po nádobí novém. My se vám v tom budeme snažit pomoci a zde vám uvedeme pět důvodů, které vám napoví, že smalt je zkrátka TOP.

Prvním důvodem, který je potřeba zmínit ihned na začátku je, že smaltované nádobí je absolutně zdravotně nezávadné. Je jediným vhodným nádobím, pro přípravu pokrmů pro alergiky jakéhokoliv druhu. Smalt je křemičitá tavenina příbuzná sklu, která se při zahřátí na vysokou teplotu roztaví a vytvoří tak na nádobí celistvý a ochranný povlak, který je podobný sklu, tudíž nevypouští do pokrmů žádné škodlivé látky.

Dalším důvodem proč zrovna smaltované nádobí je (a to málokdo ví), že je vhodné mimo jiné i na indukční desku. Smaltované nádobí je ve většinou vyráběno z ocelového plechu a ten jak je známo je magnetický, tudíž každý hrnec, rendlík ba i hrneček vám bude na indukci fungovat.

Jeden z dalších důvodů je ten, že smaltované nádobí můžete zcela pohodlně umývat v myčce na nádobí. Dříve by tento důvod nikoho zřejmě moc nezajímal, ale v dnešní uspěchané době každá hospodyňka ráda myčku na nádobí využije a smaltovaný hrnec z ní vždy vytáhnete jako nový. Na rozdíl od nerezového nádobí, kde zůstávají zaschlé kapky a vypadá to nepěkně.

Co se týče dekorů a barev u smaltovaného nádobí, tam si opravdu každý přijde na své. To je jeden z dalších důvodů, proč vybírat právě mezi smaltem. Máte kuchyň do fialové lila? Můžete si vybrat nádobí s dekorem levandulí. Máte rádi klasiku, kterou měla už vaše babička? V tom případě budete volit Capuccino. Máte v kuchyni puntíky kam jen oko dohlédne? V tom případě je budete chtít jistě mít i na hrncích a zvolíte nejvíce prodávanou klasiku, kterou jsou puntíkaté hrnce.

Jako poslední důvod bych ráda zmínila jednu velice podstatnou věc, smaltované nádobí se v Česku vyrábí a používá již od 19. stol. což jistě zaručuje jeho stálost, oblibu a nemalé kvality.