Velké smaltované hrnce

Jedná se o hrnce, který známe po celé století téměř všichni. Naše babičky i maminky v něm našly využití v mnoha směrech. Kupříkladu vaření marmelád, vyvařování tehdy bavlněných plen pro miminka, všestranné využití při zabíjačkách, na ohřev vody na kamnech, zavařování a pod.

V neposlední řadě mají tyto velkoobjemové hrnce a rendlíky nenahraditelné využití ve velkých vývařovnách např. školách, školkách, restauračních gastro zařízeních a pod. Velkou výhodou smaltovaných gastro hrnců je, že se dají používat na všechny typy spotřebičů, včetně indukčního.

Další velkou výhodou, kterou jistě uvítá každá hospodyňka je snadná údržba těchto smaltovaných gastro hrnců a rendlíků. Když už se podaří něco připéct či připálit, stačí nechat hodinku domočit a pak krásně kartáčem na nádobí zbytky jídla odstraníte tak, že zas bude hrnec vypadat jako nový.

Tyto hrnce a rendlíky jsou oboustranně smaltované a jsou vylisované z ocelového plechu jehož síla je 0.8 mm, 1 mm nebo 1.2 mm podle toho jak veliký si hrnec nebo rendlík vyberete. Jejich obrovským plusem je, že Vám zajistí absolutně zdravotně nezávadné vaření, protože smalt je křemičitá tavenina, která po vypálení v peci cca na 800 °C vytvoří povrch podobný sklu.
 
K velkoobjemovým hrncům a rendlíkům lze dokoupit  plechová poklice o stejném průměru jako je hrnec, která je též oboustranně smaltovaná.